Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΕΚΤ: Με φόντο την Ακρόπολη οι κεντρικοί τραπεζίτες για την κρίσιμη συνεδρίαση της Αθήνας

Στην Αθήνα βρίσκονται τα 26 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), για την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής η οποία πραγματοποιείται το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ  στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος ύστερα από 15 χρόνια. Το βασικό όργανο λήψης αποφάσεων της ΕΚΤ αποτελείται από 6 μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και τους 20 διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν την Τετάρτη με φόντο την Αθήνα.

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η μάχη κατά του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα αποτελέσματά της, ενώ την ίδια ώρα χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, εμφανίζουν σημάδια που μαρτυρούν μια πορεία προς την ύφεση.

Παράλληλα, η συνεδρίαση έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των γεωπολιτικών κινδύνων λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή.

Σε αυτό το κλίμα οι αγορές ευελπιστούν πως η σύνοδος της ΕΚΤ στην Αθήνα θα είναι η πρώτη μετά από καιρό που θα σημάνει ένα πάγωμα στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας.

Διαβάστε επίσης:

Φον ντερ Λάιεν: Χρειάζεται ταχεία επιστροφή παράτυπων μεταναστών

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα από τον Κ. Φραγκογιάννη σε δύο επιχειρηματικά Φόρουμ στο Ριάντ

Έκτακτο: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ΔΕΗ-ENEL-Σε λίγες ώρες οι ανακοινώσεις