Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Νέο ρεκόρ καταγράφει ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη με 5,1% τον Ιανουάριο – Στο 5,5% στην Ελλάδα

ΕΕ: Νέο ρεκόρ καταγράφει ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη με 5,1% τον Ιανουάριο

Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέο ρεκόρ καταγράφει ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ με 5,1% τον Ιανουάριο του 2022, από 5% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη για τον Ιανουάριο είναι, σύμφωνα με τη Eurostat, η ενέργεια (28,6%, έναντι 25,9% τον Δεκέμβριο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (3,6%, έναντι 3,2% τον Δεκέμβριο), τις υπηρεσίες (2,4%, σταθερό σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (2,3%, έναντι 2,9% τον Δεκέμβριο).

Στην Ελλάδα ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί τον Ιανουάριο στο 5,5% από 4,4% το Δεκέμβριο του 2021.

Ο χαμηλότερος πληθωρισμός στην ευρωζώνη καταγράφεται στη Γαλλία (3,3%) και στην Φιλανδία και την Πορτογαλία (3,4%).

Τα υψηλότερα επίπεδα ετήσιου πληθωρισμού καταγράφονται τον Ιανουάριο στη Λιθουανία (12,2%), στην Εσθονία (11,7%) και στη Σλοβακία και το Βέλγιο (8,5%).

Διαβάστε επίσης: