Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για το δεύτερο στάδιο υπαγωγής

Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για το δεύτερο στάδιο υπαγωγής

Παναγιώτης Δουφεξής-Διοικητής e-ΕΦΚΑ

Παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4611/2019 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ μέχρι την 7 η Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με έγγραφο του e-ΕΦΚΑ, η ημερομηνία αυτή αφορά τις περιπτώσεις που έχουν διαβιβαστεί από το ΚΕΑΟ και όχι αυτές που ακόμη δεν έχουν διαβιβαστεί.

Η προαναφερόμενη λήξη της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση του ν.4611/2019 (δηλ. η 30/09/2021), αφορά οφειλέτες (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) των οποίων οι οφειλές έχουν ήδη διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ από τον e-ΕΦΚΑ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4611/19 είναι και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι την 30/09/2021.

Όσον αφορά τους οφειλέτες των οποίων οι οφειλές δεν έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ ή έχει διαβιβαστεί μέρος αυτών ή αυτές βρίσκονται σε στάδιο διόρθωσης από τον e-ΕΦΚΑ, δεν ισχύει η προαναφερόμενη λήξη προθεσμίας δεδομένου ότι η μη υπαγωγή στη ρύθμιση εντός της οριζόμενης προθεσμίας δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

Συνεπώς στις περιπτώσεις αυτές οφειλετών θα δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση, με την υποβολή σχετικής αίτησης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ, μετά το πέρας της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, αφού διαβιβαστούν οι οφειλές.

Διαβάστε επίσης:

Πληρωμές πάνω από 2 δισ. ευρώ την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ