Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

DBRS: Αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο ΒΒ (low) – Στο «σταθερό» το trend

DBRS

Την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS. O οίκος αναβάθμισε το αξιόχρεο στη βαθμίδα BB (low) από B (high), αλλάζοντας το  trend από θετικό σε σταθερό.

Αναλύοντας τους λόγους της αναβάθμισης, ο οίκος DBRS αναφέρει πως από την προηγούμενή του αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει καταφέρει μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να ολοκληρώσει την πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση Ενισχυμένης Εποπτείας. Μιλώντας για το ΑΕΠ, σημειώνει πως προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 2,3% φέτος από 1,9% το 2018, ενώ παράλληλα αναμένει πως ο δημοσιονομικός στόχος για το 2018 θα ξεπεραστεί. Επιπλέον, σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις αγορές.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors διατήρησε την Ελλάδα στην ίδια πιστοληπτική βαθμίδα (Β+), διατηρώντας επίσης το θετικό outlook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δυσάρεστη έκπληξη από S&P: Δεν προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας