Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Χάρκερ (Fed): «Τα επιτόκια πρέπει να ξεπεράσουν το 3,4%»

Η Federal Reserve θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της μέχρι να ξεπεράσουν το 3,4% και μετά “να περιμένει για λίγο”, ανέφερε ο πρόεδρος της Philadelphia Fed, Πάτρικ Χάρκερ την Πέμπτη μιλώντας στο CNBC.

“Δεν χρειάζεται να βιαστούμε στην ανοδική κίνηση και μετά στην καθοδική κίνηση”, ανέφερε ο Χάρκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο λίγο πριν την έναρξη του οικονομικού συνεδρίου της Fed στο Jackson Hole.

Τι ανέφερε ο Χάρκερ

“Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε τις αυξήσεις και μετά να περιμένουμε για λίγο και να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση”, πρόσθεσε. Όταν τα επιτόκια ξεπεράσουν το 3,4% θα ξεκινήσουν να επιβραδύνουν την οικονομία, ανέφερε. Η Fed έχει αυξήσει από τον Μάρτιο τα επιτόκια της κατά συνολικά 225 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα στο 2,25% με 2,5%.

Για την επόμενη συνεδρίαση της Fed, τον Σεπτέμβριο, ο Χάρκερ ανέφερε ότι θα περιμένει τα στοιχεία του Αυγούστου για τον πληθωρισμό και μετά θα αποφασίσει για το ύψος της αύξησης.

Ο αξιωματούχος σημείωσε πάντως ότι και μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης παραμένει μια σημαντική αύξηση. Στις δύο τελευταίες της συνεδριάσεις η Fed αύξησε τα επιτόκια της κατά 75 μονάδες βάσης την κάθε φορά και οι επενδυτές δεν αποκλείουν η κεντρική τράπεζα να πραγματοποιήσει και μια τρίτη τέτοια αύξηση καθώς παλεύει να χαλιναγωγήσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

Διαβάστε επίσης

Λιζ Τρας: Ο κόσμος θα λάβει την στήριξη που χρειάζεται για τους λογαριασμούς ενέργειας

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος κατά 12% ο τζίρος των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου το β’ τρίμηνο

Αναλογικό πέναλτι σε όσους συνταξιούχους εργάζονται -Τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας