Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

EBRD: Aνάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα το 2018

President of the European Bank for Reconstruction and Development Suma Chakrabarti

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αναφέροντας πως αναμένει ανάκαμψη στη χώρα μετά από την επιτυχημένη τουριστική σεζόν του 2017 και την αυξανόμενη απασχόληση.

Η EBRD εκτιμά πως η βελτίωση των τάσεων στις επενδύσεις, την απασχόληση και το κλίμα θα συνεχιστούν τόσο το 2018 όσο και το 2019 και θα οδηγήσουν σταδιακά σε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,2% φέτος και κατά 2,3% το 2019.

Η EBRD αναθεώρησε προς τα πάνω τις οικονομικές της προβλέψεις για τις περιοχές που καλύπτει (37 χώρες σε τρεις ηπείρους), για το 2018, κάνοντας λόγο για συνέχιση της ευρείας ανάκαμψης, η οποία ενισχύεται από την ισχυρότερη επενδυτική δραστηριότητα και τις αυξημένες εξαγωγές.

Για το 2018 αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης των περιοχών που καλύπτει στο 3,3%, ενώ το 2019 η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,2%.

Υπενθυμίζεται πως το 2017 η πρόβλεψη της EBRD για την ανάπτυξη της περσινής χρονιάς ήταν πως θα έκλεινε στο 2% και 2,2% για το 2018. Τελικά, η ανάπτυξη το 2017 διαμορφώθηκε στο 1,4% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Προ των πυλών δημοσιονομική χαλάρωση για πρώτη φορά από το 2010

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Τα stress tests πέρασαν, έρχονται τα αποτελέσματα τριμήνου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Ειλημμένη απόφαση η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής