Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

ΒΟΑΚ: Ποιο έργο υπογράφουν οι μεγάλοι Όμιλοι – mononewsTV

Γεώργιος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Henry Holterman (Ελλάκτωρ), Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)

Γεώργιος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Henry Holterman (Ελλάκτωρ), Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)

Μπορεί οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Intrakat ετοιμάζονται για την υπογραφή της σύμβασης για το οδικό έργο Χερσόνησος – Νεάπολη συνολικής αξίας 360 εκατ. ευρώ του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ) στο αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά θα πρέπει να περιμένουν για την παραχώρηση Χανιά-Ηράκλειο, η οποία και αποτελεί την κορωνίδα των οδικών έργω της Μεγαλονήσου, καθώς ο προϋπολογισμός της αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,7 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου υποδομών και μεταφορών αναφέρουν στο mononews ότι αναμένεται να δοθεί μία ακόμα παράταση, η δεύτερη συνεχόμενη, για το Χανιά-Ηράκλειο. Με αποτέλεσμα η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερομένων να μετατίθεται από τις 20 Απριλίου «εντός του Μαΐου».

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το Χανιά-Ηράκλειο, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ελλάκτωρ-Intrakat έχουν επιλεγεί και επίσημα από το περασμένο καλοκαίρι ως ανάδοχοι του έργου και η σύμβαση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εφόσον, αυτό δώσει το τελικό πράσινο φως, η σύμβαση θα υπογραφεί και το τελικό βήμα θα είναι να ενημερωθεί η Βουλή.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9