Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Το «υβριδικό» σχέδιο Λάτση για πιο προσιτό Ελληνικό – mononewsTV

Σπύρος Λάτσης

Σπύρος Λάτσης

Σχεδόν οκτώ χρόνια παρά ένας μήνας, από τη στιγμή που μπήκαν οι πρώτες υπογραφές για την πώληση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, χρειάστηκαν για να κοπεί η κορδέλα της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα – ενός έργου που επιδιώκεται να απευθυνθεί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως έγινε σαφές δια στόματος Σπύρου Λάτση.

Νέο μοντέλο κατοικιών «εμπνευσμένο» από τις τιμές των νοτίων προαστίων

Παρόλο που είχε προγραμματίσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο οραματιστής του έργου των 8,2 δισ. παρέστη μακρόθεν στη χθεσινή τελετή εγκαινίων, απευθύνοντας μήνυμα από τη Γενεύη. Μεταξύ άλλων, ο δρ Σπύρος Λάτσης ανακοίνωσε την εκπόνηση ενός «υβριδικού» έργου κατοίκησης, ανάμεσα στα οικιστικά projects της ανάπλασης που θα ολοκληρωθούν έως το 2026, με στόχο αυτή να προσελκύσει και τα μεσαία πορτοφόλια.

«Το έργο απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας και τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας. Από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης θα υπάρχει πρόσβαση προς την παραλία με έξυπνους τρόπους κινητικότητας.

»Το έργο του Ελληνικού και γενικά, η μετατόπιση μέρους του πληθυσμού προς τα νότια προάστια έχει δημιουργήσει συνθήκες που οι τιμές στα νότια προάστια να φαίνονται απρόσιτες σε πολλούς συμπολίτες μας», ανέφερε συγκεκριμένα, διασαφηνίζοντας πως «για αυτό το λόγο, εκείνο που σχεδιάζουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην πρώτη φάση είναι να δώσουμε τη δυνατότητα και στους οικονομικά ασθενέστερους να μπορέσουν να μείνουν στο Ελληνικό, κι όχι μόνο να επωφελούνται από το πάρκο, τις αθλοπαιδίες και τα μαγαζιά.

»Για αυτό προγραμματίζουμε ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος να είναι με πολυκατοικίες τύπου hybrid, όπου μερικοί αγοραστές θα πληρώνουν τις τρέχουσες τιμές της αγοράς κι άλλοι, στο ίδιο κτίριο θα έχουν και πριμοδότηση από τη Lamda και μακροχρόνιες συμβάσεις με το τραπεζικό σύστημα. Έτσι ελπίζω ότι οι οικονομικά ασθενέστεροι θα βρουν προσιτές τιμές για να αποκτήσουν την κατοικία τους στο Ελληνικό. Σκοπός μας είναι όλοι να επωφελούνται του έργου, απρόσκοπτα».

Πρόκειται για μία απόφαση που φέρεται να ελήφθη από τον ίδιο το Σπύρο Λάτση κι ακόμα δεν έχει πέσει επί χάρτου. Θυμίζουμε, πάντως, πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη διοίκηση της Lamda Development, τα οικιστικά έργα σε δύο από τις οικιστικές περιοχές του Ελληνικού, στα σύνορα με τον Άλιμο και στη γειτονιά της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, θα τιμολογούνται όσο οι κατοικίες των νοτίων προαστίων. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των φθηνότερων κατοικιών θα ξεκινούν από το κατώτατο όριο των 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, κάτι που μεταφράζεται σε 350.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9