Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Marta Ortega: H πρώτη πρόκληση της νέας προέδρου του ομίλου Inditex (Zara) είναι η Ρωσία – mononewTV

Marta Ortega, η κόρη του ιδρυτή της Inditex (Zara) και Πρόεδρος της εταιρείας

Marta Ortega, η κόρη του ιδρυτή της Inditex (Zara) και Πρόεδρος της εταιρείας

Η Marta Ortega θα αναλάβει τον επόμενο μήνα τη θέση του προέδρου της αυτοκρατορίας λιανικής Inditex (Zara) του πατέρα της, αντιμετωπίζοντας μία μεγάλη πρόκληση: την αναστολή της δραστηριότητας του ομίλου στη Ρωσία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του από άποψη καταστημάτων.

Ο προκάτοχός της, Pablo Isla, εγκαταλείπει την εταιρεία έχοντας πρωτοστατήσει στην επέκταση της επί 17 έτη. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη Ρωσία, όπου η ισπανική αλυσίδα ένδυσης διαθέτει πάνω από 500 καταστήματα, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα εκτός της Ισπανίας. Τώρα όλα τα καταστήματα έχουν κλείσει προσωρινά ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ortega, η 38χρονη κόρη του ιδρυτή της Inditex, αντιμετωπίζει και άλλες προκλήσεις εκτός της Ρωσίας. Ο υψηλός πληθωρισμός και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα μειώνουν τις προοπτικές για φέτος, ενώ η αναζωπύρωση του Covid στην Κίνα απειλεί να επιβαρύνει την κατανάλωση σε μια ακόμη βασική αγορά του ομίλου.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9