Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Καραμανλής: Αναβαθμίζουμε 14 συρμούς του Ηλεκτρικού και κάνουμε παρεμβάσεις στους σταθμούς – mononewsTV

Μέτρο Θεσασαλονίκης: Διαγωνισμός 176 εκατ. ευρώ για 15 νέους συρμούς - Οι πιθανοί μνηστήρες

Κώστας Αχ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, υπεγράφη μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και της αναδόχου εταιρείας Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, σύμβαση για την αναβάθμιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας (Ηλεκτρικός).

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Αθανάσιος Κοταράς και ο CEO και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της CAF SA (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) κ. Urtzi Montalvo Ibargoyen. Παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, ο κ. Mikel Maiz (Managing Director, Engineering Modernizations) και ο διευθυντής πωλήσεων κ. Inigo Ruz de Apodaca.

Αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης αναβάθμιση 14 συρμών, 8ης παραλαβής, που μπήκαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983-1985. Οι αναβαθμισμένοι συρμοί θα είναι λειτουργικά ικανοί για 25 ακόμα χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε:

«Σήμερα βάζουμε τέλος σε έναν κύκλο τριακονταετούς αποεπένδυσης στη Γραμμή 1 του Μετρό, την ιστορική γραμμή του ”ηλεκτρικού” της Αθήνας, για τους παλιότερους».

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9