Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Gossip

Πάστα φλώρα από τα χεράκια της Άννας Βίσση

Άννα Βίσση και Σοφία Καρβέλα

Τη δική της συνταγή για μια νόστιμη πάστα φλώρα μοιράστηκε με τους θαυμαστές της στο Instagram, η Άννα Βίσση, απαντώντας στο «The Food Challenge» της κυπριακής ΜΚΟ «Sophia for Children» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Για πρώτη φορά, η σταρ έδωσε τη δική της συνταγή για μια λαχταριστή πάστα φλώρα και ζήτησε από τους followers της να κάνουν και οι ίδιοι μια δωρεά για την ΜΚΟ.

«Η ‘γλυκιά’ μου συνταγή… Πάστα Φλώρα! Με αγάπη για την προσπάθεια του Sophia for Children να μην εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά, όπως πάντα υπόσχεται… Δοκιμάστε να το φτιάξετε είναι η πιο νόστιμη πίτα ever!

Στο site του foundation αφήστε ό,τι θέλετε και μπορείτε για την ολοκλήρωση αυτού του σκοπού», έγραψε μεταξύ άλλων η Άννα Βίσση.

Στη συνέχεια παρέθεσε αναλυτικά τη συνταγή, συνοδευόμενη από το τελικό αποτέλεσμα που δημιούργησε η ίδια.

Υλικά:

250 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο ή βύσσινο
½ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
½ κ.σ κονιάκ
Χυμό από ½ πορτοκάλι
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
¾ κ.γ. baking powder

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό (ή στο χέρι ή σε μίξερ)
Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι, το baking powder και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κρατάμε χωριστά λίγη ζύμη για γαρνίρισμα στο τέλος
Στρώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα ή οβάλ
Απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθοντας λωρίδες
Ψήνουμε σε 200-250 βαθμούς, ώσπου να ψηθεί το γλυκό για περίπου 30-40 λεπτά.

Δείτε την ανάρτηση στο Instagram: