Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Οδηγός επιβίωσης για τους καλοφαγάδες της Τσικνοπέμπτης!

Επιτέλους έφτασε η Τσικνοπέμπτη, ή αλλιώς η μέρα του Έλληνα καλοφαγά!

Φέτος μάλιστα που ο καιρός μας κάνει την χάρη να είναι ανοιξιάτικος, είναι η ιδανική ευκαιρία για να βγάλετε την ψησταριά στην αυλή ή ακόμη και στη βεράντα, να καλέσετε φίλους και να το τσικνίσετε όπως πρέπει!

Ωστόσο, επειδή το σοκ για τον οργανισμό θα είναι μεγάλο προσπαθήστε να γιορτάσετε με σύνεση.

Αν δεν ξέρετε πώς, η παρακάτω λίστα ίσως βοηθήσει:

Κι επειδή ένα απολαυστικό γεύμα μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη με φούσκωμα, δυσπεψία και καούρα, έχουμε έναν σημαντικό λόγο για να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κάθε φορά που θα γεμίσουμε το πιάτο μας.

Ο βασικός λόγος που μετά από ένα γεύμα καταλήγουμε με τα παραπάνω δυσάρεστα συμπτώματα είναι διότι το στομάχι μας δέχεται παραπάνω τροφή από την συνηθισμένη ποσότητα που έχουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες γαστρικών οξέων για να χωνέψει την τροφή, τα οποία όταν βρίσκουν διέξοδο προς τα πάνω, προκαλούν το δυσάρεστο αίσθημα της καούρα, του πρηξίματος και των εντερικών αερίων.

Αν θέλετε να γλιτώσετε από τα συμπτώματα αυτά, τότε: