Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Ο πρίγκιπας Χάρι αντέγραψε: H συγκινητική ομιλία του ίδια με της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Πρίγκιπας Χάρι

Η συγκινητική, από καρδιάς ομιλία του πρίγκιπα Χάρι σαν κάτι να μας θυμίζει…27 χρόνια πριν – Δείτε τις ομοιότητες

Συγκινητική, ειλικρινέστατη και συναισθηματικά φορτισμένη μας φάνηκε η ομιλία του πρίγκιπα Χάρι, λίγες ημέρες πριν, στην οποία αποκάλυπτε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Είχε, όμως κάτι που μας έκανε να νιώθουμε πως αυτή η ομιλία κάτι μας θυμίζει…

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία που απηύθυνε την περασμένη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, ο πρίγκιπας Χάρι, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο επίσημο ιδιωτικό δείπνο για το Sentebale, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που στηρίζει τους νέους που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον ίο HIV και το AIDS, το οποίο μάλιστα ίδρυσε ο ίδιος το 2006, αναφέρθηκε στην απόφασή του να παραιτηθεί από ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Το περιεχόμενο, ωστόσο της ομιλίας αυτής, ομοίαζε σε μεγάλο βαθμό με εκείνη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όταν είχε βρεθεί σε μία παρόμοια θέση.

Πιο αναλυτικά, η αγαπημένη πριγκίπισσα παραιτήθηκε επίσης από τα βασιλικά της καθήκοντα το 1993, λόγω του γεγονότος ότι δεχόταν πίεση από την έντονη ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης με εκείνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Daily Mail έκρινε αυστηρά και αρνητικά την εν λόγω ομιλία, κάνοντας, συγκεκριμένα, λόγο για κροκοδείλια δάκρυα.

Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, αν ο πρίγκιπας Χάρι συμβουλεύτηκε την ομιλία της μητέρας του πριν γράψει τη δική του, ωστόσο είναι εξαιρετικά απίθανο τα πολλά κοινά σημεία μεταξύ των δύο ομιλιών να είναι τυχαία.

Οι ομοιότητες

Πρίγκιπας Χάρι: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ένα μέρος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Μεγάλωσα νιώθοντας την υποστήριξη από τόσους πολλούς από εσάς και παρακολούθησαν όλους εσάς που υποδεχθήκατε την Μέγκαν με ανοιχτές αγκάλες καθώς είδατε ότι βρήκα την αγάπη και την ευτυχία που ήλπιζα σε όλη μου την ζωή

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τα τελευταία 12 χρόνια, μπορώ να πω με ειλικρίνεια, πως μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου ήταν η συνεργασία με άτομα όπως εσείς.

Πρίγκιπας Χάρι: Όταν έχασα την μητέρα μου πριν από 23 χρόνια, με πήρατε υπό την προστασία σας. Με φροντίσατε για τόσο πολύ καιρό. Ήταν προνόμιό μας να σας υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να σας υπηρετούμε για όλη μας την ζωή.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η ευγνωμοσύνη μου προς όλους εσάς είναι τεράστια. Ελπίζω, με κάποιο τρόπο, πως σε αντάλλαγμα, σας υπηρέτησα.

Πρίγκιπας Χάρι: Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την βασίλισσα Ελισάβετ, την Κοινοπολιτεία και τις στρατιωτικές μου οργανώσεις, αλλά χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Πριν από έναν χρόνο, μίλησα για την επιθυμία μου να συνεχίσω το έργο μου χωρίς αλλαγές…Ωστόσο, η ζωή και οι περιστάσεις αλλάζουν και ελπίζω πως θα με συγχωρέσετε εάν χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να μοιραστώ τα μελλοντικά μου σχέδια με εσάς, τώρα που έχουν αλλάξει. -Προσδίδω μεγάλη σημασία στην φιλανθρωπική εργασία μου και σκοπεύω να επικεντρωθώ σε ένα μικρότερο φάσμα τομέων στο μέλλον. Κατά τους επόμενους μήνες θα αναζητήσω έναν πιο κατάλληλο τρόπο για να συνδυάσω τον σημαντικό δημόσιο ρόλο μου, με την ελπίδα μιας πιο ιδιωτικής προσωπικής ζωής.

Πρίγκιπας Χάρι: Με φροντίσατε για τόσο πολύ καιρό, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μια ισχυρή δύναμη και η ελπίδα μου είναι πως μια μέρα η συλλογική μας υποστήριξη μπορεί να είναι πιο ισχυρή, επειδή όλο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι εμείς. Θα συνεχίσω να είμαι ο ίδιος άνθρωπος που αγαπά την χώρα του και αφιερώνει την ζωή του στην υποστήριξη των αιτιών, των φιλανθρωπικών και στρατιωτικών κοινοτήτων που είναι τόσο σημαντικά για μένα. Το αποδέχτηκα αυτό, γνωρίζοντας ότι δεν αλλάζει το ποιος είμαι ή το πόσο αφοσιωμένος είμαι. Αλλά ελπίζω να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι έπρεπε να συμβεί, πως θα κάνω ένα βήμα πίσω από την οικογένεια μου για να κάνω ένα βήμα εμπρός σε αυτό που ελπίζω να είναι μια πιο ειρηνική ζωή.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Δεν γνώριζα πόσο υπερβολική θα ήταν όλη αυτή η προσοχή, ούτε ο βαθμός στον οποίο θα επηρέαζε τόσο τα δημόσια καθήκοντά μου όσο και την προσωπική μου ζωή, με έναν τρόπο, που είναι πολύ δύσκολο να αντέξω. -Ελπίζω να μπορέσετε να καταλάβετε και να μου δώσετε τον χρόνο και τον χώρο που μου έλειψε τα τελευταία χρόνια.

Πρίγκιπας Χάρι: Κάνουμε ένα άλμα πίστης. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε το θάρρος να κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Δεν θα μπορούσα να σταθώ εδώ σήμερα και να κάνω μια τέτοια δήλωση χωρίς να αναγνωρίσω την ειλικρινή υποστήριξη που μου έδωσε το κοινό. Η καλοσύνη και η γενναιόδωρη αγάπη σας με βοήθησαν σε μερικές από τις πιο δύσκολες περιόδους

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι, όσο και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ευχαρίστησαν την βασίλισσα Ελισάβετ και μίλησαν για την παράδοση αυτή, που αποτέλεσε την βάση της ζωής τους, με τους ίδιους όμως να ακολουθούν διαφορετική πορεία. Και οι ομοιότητες αυτές δείχνουν εν μέρει πόσο ο μικρός γιος της πριγκίπισσας είχε επηρεαστεί από εκείνη, εκτός από την ομιλία, και στην απόφασή του γενικότερα να προστατεύσει την οικογένειά του.