Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Η μυστηριώδης ζωή του Amancio Ortega, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Αμάνθιο Ορτέγα

Ο μυστηριώδης ιδρυτής του Ομίλου Inditex SA, Amancio Ortega, “κατατρόπωσε” τον Jeff Bezos και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όπως αναφέρει το Forbes. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα κέρδισε τον Bill Gates και ανέβηκε στην πρώτη θέση του καταλόγου για μία ημέρα, έπεσε τώρα στην τρίτη θέση.

Οι διακυμάνσεις των αποθεμάτων της Amazon “έριξαν” τον Bezos και η καθαρή αξία του Ortega, που ανέρχεται σε 72 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπέρασε την καθαρή αξία του Bezos ύψους 71,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρά τον τεράστιο πλούτο του Ortega, πολλοί άνθρωποι δεν τον έχουν ακούσει ποτέ και δεν ξέρουν ποιος είναι. Ο Ortega είναι ένας απίστευτα ιδιωτικός άνθρωπος, σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις και έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις σε όλη την επιτυχημένη καριέρα του. Η καριέρα αυτή άρχισε όταν η Ortega ίδρυσε τον κολοσσό Zara με την τότε σύζυγό του, Rosalia, το 1975. Σήμερα, ο Όμιλος Inditex SA, που κατέχει τις εταιρείες Zara, Massimo Dutti και Pull & Bear, έχει 7.385 παραρτήματα σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία του Amancio Ortega και όλα όσα ξέρουμε για αυτόν, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον χώρο της μόδας:

Ο Amancio Ortega είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία στα 72 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μόνο ένας άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πλουσιότερος από τον Ortega: ο Bill Gates.

O Ortega γεννήθηκε στην πόλη Busdongo de Arbas της Ισπανίας,τον Μάρτιο του 1936.

Αυτή είναι η δεύτερη γυναίκα του, η Flora. Το ζευγάρι παντρεύτηκε από το 2001.

Τον Αύγουστο του 2013, η πρώην σύζυγός του και η συνιδρύτρια της Zara, Rosalia Mera, πέθανε στα 69 της. Ήταν η πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας. Ο Ortega και η Mera παντρεύτηκαν το 1966 και πήραν διαζύγιο το 1986.

Αυτή είναι μία από τις κόρες του, Marta. Είναι παντρεμένη με τον Sergio Álvarez Moya.

Ο Ortega και η σύζυγός του ζουν σε ένα συγκρότημα κτιρίων στην La Coruña της Ισπανίας, κοντά σε ένα σημαντικό λιμάνι του Ατλαντικού Ωκεανού.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι μεγάλη”φαν” των σχεδίων της Ζara και συχνά φωτογραφίζεται με τα ρούχα της.

O Ortega είναι γνωστός για την ιδιωτικότητά του. Το 2012, το Bloomberg σημείωσε ότι είχε παραχωρήσει συνεντεύξεις μόνο σε τρεις δημοσιογράφους.

Φοράει συνήθως απλά σύνολα, με μπλε blazer, λευκό πουκάμισο και γκρίζο παντελόνι και κανένα από τα προϊόντα δεν είναι Zara.

Πηγαίνει στην ίδια καφετέρια καθημερινά και τρώει φαγητό με τους υπαλλήλους του, στην καφετέρια της εταιρείας.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Ortega είναι απολαμβάνει την ιππασία και διαθέτει ιππικό κέντρο στο Finisterre της Γαλικίας, στην Ισπανία.

Τα Σαββατοκύριακα, o Ortega εκτρέφει κατσίκες και κοτόπουλα στην πατρίδα του στην ισπανική επαρχία της Γαλικίας.

Ο τεράστιος πλούτος του, του επέτρεψε να συναναστραφεί με διάσημους και άτομα της υψηλής κοινωνίας. Εδώ απεικονίζεται με την πριγκίπισσα Letizia και τον πρίγκιπα Felipe της Ισπανίας το 2008. Το ζευγάρι είναι τώρα βασιλιάς και βασίλισσα της χώρας.

Αγόρασε, επίσης, έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στην Ισπανία, τον Torre Picasso στη Μαδρίτη. Το κτίριο βρίσκεται στα 515 πόδια και κοστίζει 452 εκατομμύρια ευρώ.

Αγόρασε και το Epic Residences and Hotel στο Μiami, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στις ΗΠΑ.

Ο Ortega οδηγεί ένα πολυτελές sedan Audi A8.

Διαθέτει, επίσης, το The Express Express BD-700, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος σχεδιασμένο από την Bombardier, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ιδιωτικών αεροσκαφών πολυτέλειας. Το αεροπλάνο φέρει τιμολόγιο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Σπάνια πηγαίνει για διακοπές και αρέσκεται στο να εργάζεται πολλές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Marta Ortega: Η χρυσή κληρονόμος των Zara και η πολυτάραχη ζωή της
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε μυστικά επιτυχίας από τον μεγιστάνα των Zara, Armancio Ortega
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτή είναι η ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos