Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Ιδού 5 αντρικές συμπεριφορές που εκνευρίζουν τις γυναίκες – Τι να αποφύγετε

σχέση

Ωραίο το φλερτ! Όταν γίνεται σωστά, διακριτικά, με μέτρο και, οπωσδήποτε, με σεβασμό. Οι άντρες στην προσπάθειά τους να δείξουν σε μια κοπέλα πόσο πολύ τους αρέσει και ότι την διεκδικούν, υποπέφτουν πολλές φορές σε συμπεριφορές που είναι ενοχλητικές για τις ίδιες. Χωρίς να το καταλάβουν γίνονται εκνευριστικοί στο αντίθετο φύλο και καταφέρνουν, φυσικά, το αντίστροφο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε προσεχτικοί κατά την προσέγγιση του μελλοντικού έτερον ήμισυ.

Ιδού μερικές συμπεριφορές που εκνευρίζουν τις γυναίκες και θα πρέπει να αποφύγετε:

1. Το “πέσιμο” στον χώρο εργασίας
Αυτό έχει δύο εκδοχές που είναι εξίσου κακές: είτε της την πέφτεις ως πελάτης, είτε ενώ δουλεύετε μαζί. Στο πρώτο, είναι ενοχλητικό καθώς προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της και να είναι ευγενική. Άσε που με το μότο “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”, δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Στο δεύτερο, μπορεί να βολεύει λόγω κοινού περιβάλλοντος, μην ξεχνάς, όμως, πως το να δίνεις δικαιώματα στον χώρο εργασίας σου και το να καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι “τι παίζει” δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για την ίδια.

2. Το φλερτ που γίνεται “πρήξιμο”
Οι άντρες συχνά μπερδεύουν το “όχι” με τα νάζια και τα καπρίτσια. Είναι φορές που νομίζουν πως η αρνητική απάντηση των γυναικών σημαίνει ότι “το παίζουν δύσκολες” ή ότι το κάνουν επίτηδες για να τις διεκδικήσουν ακόμη περισσότερο και να τεστάρουν την επιμονή του υποψήφιου παρτενέρ. Συμβαίνει ακόμη και σε κοπέλες που είναι δεσμευμένες. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να ξέρετε πού να σταματήσετε και να προσέξετε να μην περάσετε τη λεπτή γραμμή μεταξύ φλερτ και ενόχλησης.

3. Η πολύ στενή σωματική επαφή
Αναφερόμαστε, κυρίως, στην πρώτη γνωριμία. Τα ευγενικά χάδια ή οι κινήσεις που δείχνουν την έλξη που αισθάνεστε, είναι επιτρεπτά και επιθυμητά όταν αποκτηθεί η απαιτούμενη οικειότητα, δηλαδή μετά την πρώτη γνωριμία. Η πολύ στενή σωματική επαφή, οι αγκαλιές, τα πιασίματα και τα αγγίγματα από τη στιγμή που μόλις τώρα την γνώρισες, δεν είναι πολύ ευγενικό και μπορεί να προκαλέσει αποστροφή, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν αρέσκονται σ’ αυτά, ανεξαρτήτως φύλου.

4. Τα σεξιστικά ή φυλετικά υπονοούμενα
Το πιθανότερο είναι πως όταν κάνεις ένα τέτοιο σχόλιο στη γυναίκα που σου αρέσει, έχεις τις καλύτερες προθέσεις. Επίσης, πολύ πιθανό είναι το ότι εκείνη (ίσως και αργότερα) δεν καταλαβαίνεις το αρνητικό στοιχείο σε αυτό που ξεστόμισες. Οτιδήποτε την κάνει να νιώσει κατώτερη ή πιο αδύναμη λόγω του φύλου της, όπως ατάκες του στυλ “Για γυναίκα είσαι πολύ…έτσι ή αλλιώς” , που είναι απαγορευτικές, ή σχόλια που αναπαράγουν τα στερεότυπα ιεραρχίας και όχι μόνο.

5. Υποκοριστικά χωρίς “δικαίωμα”
Το να αποκαλείς μια γυναίκα όπως εσύ θέλεις, με υποκοριστικά, με ερωτικούς χαρακτηρισμούς ή με λόγια που προϋποθέτουν να είσαι ζευγάρι με κάποιον, νομίζοντας ότι έτσι θα κολακευτεί ή απλώς θεωρώντας πως δεν θα την πειράξουν, είναι μεγάλο λάθος. Ούτε “μωρό μου”, αλλά ούτε και “κοπελιά”. Όπως οι άντρες έχουν όνομα, έτσι και οι γυναίκες. Είναι τόσο απλό.