Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Gossip

Instagram: Θα μπλοκάρει φωτογραφίες που έχουν υποστεί Photoshop (pics)

Instagram

Το Instagram, μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έχει λάβει δραστικά μέτρα για να μετριάσει τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Μετά την απόκρυψη των likes, που σε πολλούς χρήστες πλέον έχει εφαρμοστεί, το Instagram θα «κρύβει» πλέον και τις φωτογραφίες που έχουν περάσει από Photoshop.

Συχνά τον τελευταίο καιρό επίσης παρατηρείται πως, στις φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο υπάρχει φίλτρο ώστε να επεμβαίνει άμεσα και να θολώνει ένα post που θα μπορούσε να είναι προσβλητικό ή σκληρό, δίνοντας την επιλογή στον χρήστη να απέχει από αυτό.

Οι ελεγκτές στην πλατφόρμα θα «σκανάρουν» δηλαδή το κοινωνικό δίκτυο, ψάχνοντας για εικόνες που μπορεί να έχουν μεταλλαχθεί ψηφιακά, χαρακτηρίζοντάς τις ως ψευδείς πληροφορίες.

Η πρωτοβουλία του Instagram, έγινε γνωστή από τον διάσημο φωτογράφο Toby Harriman. Ο καλλιτέχνης εντόπισε μία προειδοποίηση καθώς σκρόλαρε στην αρχική του σελίδα.

Είδε την επεξεργασμένη φωτογραφία ενός άλλου χρήστη του Instagram, στην οποία παρουσιάζονταν βουνά με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Δείτε για ποια φωτογραφία προειδοποίησε το Instagram: