Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Οι εφαρμογές για ανταλλαγή μηνυμάτων κερδίζουν έδαφος έναντι των social media

Απώλειες 30% σε Snapchat - Ντόμινο 100 δις για Facebook, Twitter και Pinterest

Χρήστες ανά τον κόσμο συνδέονται σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όχι μόνο για να κάνουν chat με φίλους αλλά και για να έρθουν σε επαφή με εταιρείες, να κοιτάξουν εμπορεύματα και να παρακολουθήσουν υλικό. Ό,τι παλιότερα αποτελούσε απλή υπηρεσία για ανταλλαγή μηνυμάτων, εικόνων, βίντεο και GIFs, έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα εκτεταμένο οικοσύστημα με τους δικούς του developers, εφαρμογές και APIs.

Οι εφαρμογές για chat προσφέρουν ένα έυρος διακριτών χαρακτηριστικών που καθιστά το κοινό τους ελκυστικό σε επιχειρήσεις και marketers, συμπεριλαμβανομένων και των δεικτών μεγεθών, μνήμης και χρήσης καθώς και δημογραφικών αναλύσεων για τους χρήστες. Η συνολική βάση δεδομένων των χρηστών των τεσσάρων top εφαρμογών για chat είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη συνολική βάση δεδομένων των χρηστών και των τεσσάρων δημοφιλέστερων κοινωνικών δικτύων μαζί. Οι εφαρμογές για chat επίσης υψηλότερους δείκτες μνήμης και χρήσης από τις περισσότερες εφαρμογές για κινητά. Τέλος, η πλειοψηφία των χρηστών του είναι νέοι, ένα πολύ σημαντικό δημογραφικό στοιχείο για τις μάρκες, τους διαφημιστές και τους εκδότες.

Σε μια καινούρια έρευνα από το BI Intelligence, μπορούμε να ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά στο μέγεθος της αγοράς εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, το πώς αυτές αλλάζουν και τους τύπους των ευκαιριών για κέρδος που ανακύπτουν από το συνεχώς αυξανόμενο κοινό που ανταλλάσσει καθημερινά μηνύματα.

Παρακάτω, παρατίθενται κάποια σημεία-κλειδιά:

Πιο συγκεκριμένα αυτή η έρευνα: