Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Συνταγή για το σαββατιάτικο τραπέζι: Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο από τον Γιώργο Τσούλη

Το Σαββατοκύριακο ήρθε και όλοι προτιμούν ένα λαχταριστό φαγητό για το μεσημεριανό τους τραπέζι. Ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει την τέλεια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά. Καλή μας απόλαυση!

Ο σεφ μας προτείνει, για να δέσει πιο εύκολα η σάλτσα, να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά όταν θα ρίξουμε τη κρέμα γάλακτος.

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 3Χ3εκ.

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες

½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες

100 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια

½ κ.γ. ρίγανη, ξερή

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

25 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό βοδινού

100 ml νερό

150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές μέχρι να μαλακώσουν.

Ύστερα, προσθέτουμε το νερό, το ζωμό βοδινού, τη ρίγανη και την πάπρικα, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, για περίπου 10 λεπτά.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το χαλούμι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης