Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Λαχταριστά λαζάνια με κιμά γαλοπούλας

Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη! Μία σπιτική και διαφορετική συνταγή για λαζάνια φούρνου με κιμά από γαλοπούλα και αφράτη μπεσαμέλ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον κιμά

  • Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σέλερι, προσέχοντας να μη λιώσουν.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι, το οποίο έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τον κιμά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον κύβο που έχουμε διαλύσει σε νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού.

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα επαναφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Για τη συναρμολόγηση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Άπλώνουμε το ⅓ από τον κιμά σε ένα πυρέξ 25×30 εκ., καλύπτουμε με ωμά λαζάνια και από πάνω βάζουμε το ⅓ της μπεσαμέλ.
  • Κάνουμε το ίδιο για άλλες 2 στρώσεις και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
  • Από πάνω απλώνουμε τη μοτσαρέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγο ελαιόλαδο.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS