Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Αν οι πριγκίπισσες της Disney ήταν Φιλιππινέζες

Μια φορά κι έναν καιρό, οι διάσημες πριγκίπισσες της Disney εμφανίζονταν σαν ζόμπι ή ακόμα και σαν κύπελλα νερού. Αλλά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιστροφές για τους εικονικούς χαρακτήρες είναι αυτό που συμβαίνει μεταξύ των οπαδών στις Φιλιππίνες. Το hashtag #IfDisneyPrincessesWerePinay εμφανίζεται τακτικά στο Twitter, προς μεγάλη χαρά των οπαδών του.

Τα παραμύθια έχουν προσαρμοστεί σε μια νέα ζωή, η οποία είναι οδυνηρή, αλλά με μια γλυκόπικρη γεύση. Έτσι, οι πριγκίπισσες εμφανίζονται συχνά να τραγουδούν καραόκε, αλλά επίσης υπάρχουν οι πριγκίπισσες της Disney, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες των Φιλιππίνων.

“Αν οι πριγκίπισσες της Disney ήταν Pinay, τότε τη Mulan θα την διεκδικούσε η Κίνα”, δήλωσε ένας χρήστης από την επαρχία Cavite. “Τα των παραμυθιών σήμερα είναι πολύ αγαπητά στο διαδίκτυο” είπε η Rebecca-Anne Rozario, καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο Monash, που έχει γράψει για την πολιτιστική σημασία των πριγκιπισσών της Disney. «Το ευτυχισμένο τέλος τους δεν απορρίπτεται. – Οι νέες ιστορίες τους, όπως υποστηρίζουν οι φανατικοί καλλιτέχνες τους είναι η «απελευθέρωσή » τους και να τις φανταστούμε εκ νέου σε διαφορετικά στιλ και εθνότητες, αλλά αυτό που είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι ότι οι νέες ιστορίες που αφορούν tweets επεξεργάζονται τις ζωές των ίδιων των πριγκιπισσών. Αυτή είναι και η υιοθέτηση της Disney για τις δοκιμασίες και τις ταλαιπωρίες των απλών γυναικών στις Φιλιππίνες.

Η Σταχτοπούτα “κολλάει” στην κίνηση

“Η Σταχτοπούτα δεν θα έφτανε ποτέ στον χορό, λόγω της κυκλοφορίας,” γράφει ένας  χρήστης στο Twitter.
Η πριγκίπισσα Jasmine κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι σε θέση να ξεφύγει από την κίνηση της Μανίλα, όπως και οι περισσότεροι Φιλιππινέζοι στην πρωτεύουσα.
Αυτή θα οδηγεί ένα παραδοσιακό «Jeepney», το πιο δημοφιλές μέσο της χώρας ή θα χρησιμοποιεί τα φθηνά δημόσια μέσα μεταφοράς, και όχι μία ανακαινισμένη κολοκύθα.

Η Σταχτοπούτα ως οικιακή βοηθός

Αυτή θα ήταν μια αλλοδαπή που θα εργάζονταν ως οικιακή βοηθός, η οποία θα έψαχνε να βρει κάποιο τρόπο για να πάει να εργαστεί σε κάποιο σπίτι στη Μέση Ανατολή, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, προκειμένου να κερδίζει περισσότερα χρήματα. “Αν οι πριγκίπισσες της Disney ήταν Φιλιππινέζες, η Σταχτοπούτα θα ήταν μια υπηρέτρια στο Χονγκ Κονγκ” γράφει σε ένα tweet.

Η Elsa, η βασίλισσα του χιονιού είναι μία από τις νεότερες πριγκίπισσες της Disney και είναι γνωστή για τις ικανότητές της να παράγει ή να χειρίζεται τον πάγο, τον παγετό και το χιόνι κατά βούληση.
“Η Elsa δεν θα δημιουργούνταν από χιόνια, αλλά από τις πλημμύρες», παρατήρησε ένας χρήστης. “Περισσότερη διασκέδαση στις Φιλιππίνες!”

H ανοιχτόχρωμη στο δέρμα πριγκίπισσα Χιονάτη, ήταν μία ακόμα διμοφιλής πριγκίπισσα στην οποία εστιάζουν πολλοί Φιλιππινέζοι.

“Η κακιά βασίλισσα θα της δώσει ένα δηλητηριασμένο μάγκο», έγραψε ένας χρήστης.
“Η πολύ λευκή επιδερμίδα της θα την έκαναν τέλεια πρεσβευτή για ορισμένα προϊόντα, που προτιμούν αρκετές Φιλιππινέζες, προκειμένου να λευκάνουν την επιδερμίδα τους”, είπε ένας χρήστης του Twitter.

Αλλά οι Φιλιππινέζοι έχουν τη πριγκίπισσά τους την παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια και ηθοποιό Lea Salonga, η οποία έχει χαρίσει τη φωνή της σε όχι μία, αλλά σε δύο καρτούν της Disney στις πριγκίπισσες Jasmine και Mulan.
Και ενώ πολλοί είδαν την σκοτεινή πλευρά της Disney στην τοποθέτηση της στα φιλιππινέζικα σενάρια, άλλοι θυμήθηκαν το ρόλο της στην ψυχαγωγία του κόσμου και την παραθέτουν ως πρότυπο για τις Φιλιππινέζες γυναίκες.