Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τουρκία: Η αποστολή των πρώτων κινεζικών εμβολίων θα καθυστερήσει

Φ. Κότζα, υπουργός Υγείας Τουρκίας

Η αποστολή των πρώτων εμβολίων της εταιρείας Sinovac από την Κίνα προς την Τουρκία αναβλήθηκε για «1-2 μέρες» λόγω ενός κρούσματος της Covid-19 στο τελωνείο του Πεκίνου, ανέφερε απόψε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac και περίμενε ότι η πρώτη αποστολή, 3 εκατομμυρίων δόσεων, θα γινόταν αύριο Δευτέρα. Έχει επίσης εξασφαλίσει 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με οψιόν για αγορά άλλων 30 εκατομμύριων δόσεων αργότερα.

«Λόγω του συναγερμού για την Covid-19 στο Πεκίνο και ενός κρούσματος στο τελωνείο του Πεκίνου έχει προσωρινά ανασταλεί η κινητικότητα στο τελωνείο. Για τον λόγο αυτό, η άφιξη των εμβολίων μας, τα οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση των τελωνειακών διαδικασιών, θα καθυστερήσει 1-2 ημέρες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Μόσιαλος: Να μην ξεχνάμε τους εθελοντές των εμβολίων

Κύπρος: 266 κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία: Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα της πανδημίας