Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ρωσία: Η κατάσταση με την πανδημία παραμένει «διαχειρίσιμη» παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ρωσία, παρά την αύξηση των κρουσμάτων παραμένει διαχειρίσιμη, δήλωσε η επικεφαλής τη ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

Η Ποπόβα είπε ότι αυτή την περίοδο μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων λοιμώξεων του αναπνευστικού και της γρίπης αυξάνονται και τα κρούσματα του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι ο δείκτης κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στην Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 13 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και πως «καταφέρνουμε να διατηρούμε την κατάσταση διαχειρίσιμη».

Η ίδια επισήμανε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας κατά τον τελευταίο μήνα κυμάνθηκε στα επίπεδα του 1,1-1,2. Η Ποπόβα δήλωσε επίσης ότι το ποσοστό των ασθενών που νοσούν βαριά από τον κορονοϊό δεν υπερβαίνει το 4% και ο δείκτης αυτός παραμένει σταθερός από τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο μαζικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2021

Ρωσία: Θετικοί στη Covid-19 τρεις γιατροί που είχαν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V

Reuters: Ποια η τιμή της δόσης για το εμβόλιο της Pfizer

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση