Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις για AstraZeneca: Προχωρά σε νέα κλινική δοκιμή του εμβολίου της

Ανακοινώσεις τη Δευτέρα για το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 60 ετών

Ανακοίνωση της τρίτης δόσης για τους άνω των 60

Ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, η φαρμακευτική εταιρία προχωρεί σε νέα κλινική δοκιμή του εμβολίου της κατά της Covid-19.

Η νέα κλινική δοκιμή, σύμφωνα με το Bloomberg, θα εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα της δράσης της μικρότερης δόσης του εμβολίου, η οποία φάνηκε να έχει θετικότερα αποτελέσματα σε σχέση με την κανονική δόση. Η αναγνώριση, δε, από πλευράς της εταιρείας ότι η μικρότερη δόση δόθηκε από κατασκευαστικό λάθος δημιούργησε έντονη ανησυχία για την πορεία έγκρισης της χρήσης του εμβολίου.

O CEO της εταιρίας, Pascal Soriot, ανέφερε ότι δεν αναμένει η συμπληρωματική κλινική δοκιμή να καθυστερήσει την έγκριση του εμβολίου από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν θα χρειαστεί συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η έγκριση της FDA πιθανόν να καθυστερήσει, καθώς είναι δύσκολο η αμερικανική υπηρεσία να δώσει άδεια κυκλοφορίας σκευάσματος για το οποίο οι κλινικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί εκτός της χώρας, ειδικά μετά τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία ανακοινώθηκαν προ ημερών.