Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ουγγαρία: Συμφωνία με την κινεζική Sinopharm για αγορά εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Ουγγαρία ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που ανέπτυξε η θυγατρική της κινεζικής εταιρίας Sinopharm με έδρα το Πεκίνο, το οποίο εγκρίθηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών.

«Η διαδικασία έγκρισης είναι … σε εξέλιξη … υπό τις οδηγίες των Ούγγρων ειδικών», δήλωσε ο Ταμάς Μέντζερ απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εγκρίνει ένα κινεζικό εμβόλιο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γκέρκελι Γκουλιάς, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε ότι η Βουδαπέστη κατέληξε σε συμφωνία με την κινεζική Sinopharm για την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει κορυφωθεί στη χώρα και ότι οι νέες μολύνσεις έχουν μειωθεί αλλά οι περιορισμοί δεν μπορούν ακόμη να χαλαρώσουν.

Ο Γκέρκελι Γκουλιάς πρόσθεσε ότι οι αποστολές του εμβολίου στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης φθάνουν πολύ αργά στην Ουγγαρία.

Διαβάστε επίσης:

Ουγγαρία: Παρέλαβε 6.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Κορονοϊός – ECDC: Τρεις ελληνικές περιοχές οι μόνες «πράσινες» στην Ευρώπη

Πανδημία: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών του ΠΟΥ – Εξαπλώνεται το μεταλλαγμένο στέλεχος

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση