Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Body

Ο καπνός από τις πυρκαγιές βλάπτει την υγεία – Πώς θα προστατευθείτε

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες έχει φτάσει ο καπνός από τα πύρινα μέτωπα πολύ περισσότερο δε όσοι βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται οι  πυρκαγιές ή πολύ κοντά σε αυτές.

Ο καπνός από πυρκαγιά είναι ένα βλαβερό μίγμα αερίων και μικροσκοπικών σωματιδίων, προϊόντα της καύσης της βλάστησης και των οικοδομικών και άλλων υλικών. Εάν υπάρχει αρκετός καπνός στον αέρα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακόμα και σε υγιή άτομα, αλλά κυρίως σε άτομα υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα, μπορεί να βλάψει τα μάτια, να ερεθίσει το αναπνευστικό σύστημα και να επιδεινώσει τις χρόνιες παθήσεις της καρδιάς και των πνευμόνων. Η έκθεση στη μόλυνση από τα σωματίδια αυτά έχει συνδεθεί ακόμη και με πρόωρο θάνατο.

Άμεσες επιπτώσεις

Η εισπνοή καπνού μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, όπως:

Οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα με προϋπάρχουσες αναπνευστικές και καρδιακές παθήσεις είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευθείτε

Αυτό που πρέπει να κάνετε ουσιαστικά είναι να περιορίσετε την έκθεσή σας στον καπνό.

Με πληροφορίες από το CDC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανείπωτη τραγωδία: Πάνω από 24 οι νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες στα νοσοκομεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι να κάνετε αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας – Οδηγίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας