Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Παιδιά-κατοικίδια: Συμβουλές για μια ευχάριστη συμβίωση

κατοικίδια

Όλοι γνωρίζουμε πως τα κατοικίδια είναι οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών. Μπορούν να παίζουν με τις ώρες, να κάνουν βόλτες, να μην αισθάνονται μοναξιά και να εκτονώνουν με τον τρόπο αυτόν όλη τη ενέργεια τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως σχεδόν πάντα τα συναισθήματα που δημιουργούνται απο μια τέτοια σχέση είναι αμοιβαία.

Τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά, τα κατοικίδια αποτελούν έναν πιστό και καλό σύντροφο και φίλο, χάρη στον οποίο αισθάνεσαι ασφαλής.

Η σχέση λοιπόν που αναπτύσσεται ανάμεσα στο κατοικίδια και το άτομο, είναι ιδιαιτέρως θαυμαστή.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν, πως τα οφέλη για την ψυχική υγεία των παιδιών μέσω της συναναστροφής με κάποιο ζωάκι, είναι πολλαπλά. Η υπευθυνότητα, η εξοικείωση με τη φύση, η δέσμευση, η φροντίδα, η πειθαρχία καθώς και πολλά άλλα είναι χαρακτηριστικά που ενισχύονται ή και δημιουργούνται με την ύπαρξη ενός ζώου στη ζωή ενός παιδιού.

Η απόφαση όμως να πάρεις ένα κατοικίδιο, κυρίως όταν έχεις μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι, πρέπει να συνοδεύεται και από κάποιους κανόνες, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Τι θα πρέπει να τους πείτε από την αρχή;

  

Κείμενο: Ιωάννα Κατσίμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καρκίνος μαστού: Επικίνδυνη η “αλληλεπίδραση” καπνίσματος – ακτινοθεραπείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναίκα γέννησε (φυσιολογικά) μωρό 5 κιλών στο σπίτι – Φωτογραφίες απο την γέννα