Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Νέα πρόεδρος στην Επιτροπή Αξιολόγησης Φαρμάκων

Φλώρα Μπακοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Φλώρα Μπακοπούλου, ορίστηκε νέα πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η κα Μπακοπούλου, λαμβάνει τη σκυτάλη από τον καθηγητή Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής από τον Ιούνιο του 2018.

Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ορίστηκε η σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, η οποία εδρεύει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), ως εξής:

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δύναται να συμμετέχει το εκάστοτε τακτικό μέλος της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση που έχει διορίσει η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency), χωρίς δικαίωμα ψήφου, καθώς και ένας εκπρόσωπος από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε.) χωρίς δικαίωμα ψήφου, επί ζητημάτων τεχνικής υποστήριξης.