Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Καναδάς: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer, ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί στη χώρα

Τριντό Καναδάς

Τζ. Τριντό, πρωθυπουργός Καναδά

Το πράσινο φως για την έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της Pfizer έδωσε ο Καναδάς, ο οποίος παραχώρησε έκτακτη άδεια στο εμβόλιο το οποίο κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Οι εμβολιασμοί στη χώρα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας Health Canada έκρινε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. «Οι Καναδοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι η διαδικασία έγκρισης ήταν αυστηρή και ότι διαθέτουμε ισχυρά συστήματα παρακολούθησης», ανέφερε σε δήλωση η κυβερνητική υπηρεσία.

Ο Καναδάς έχει παραγγείλει συνολικά 6 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ τη  Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε αναφέρει είπε ότι οι πρώτες δόσεις  θα φτάσουν σε 14 καναδικά κέντρα διανομής την επόμενη εβδομάδα.

Η άδεια αφορά τα άτομα άνω των 16 ετών, με την αρμόδια αρχή να περιμένει περαιτέρω δεδομένα προτού δώσει έγκριση και για τα παιδιά.