Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ισπανία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Άνδρας περπατάει με μάσκα στην Ισπανία

Ισπανία

Την απόφαση να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήσης μάσκας από τους πολίτες έλαβε η Ισπανία, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το διάταγμα με το οποίο τερματίζεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τον κορονοϊό στους εσωτερικούς χώρους, από σήμερα Τετάρτη.

Ωστόσο, από την απόφαση αυτή εξαιρούνται τα μέσα μεταφοράς, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα γηροκομεία, καθώς οι Αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για χώρους που αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού και συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Προχωράμε προς την επιστροφή στην κανονικότητα που υπήρχε πριν από την πανδημία», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Η απόφαση ελήφθη χάρη σε ένα «ευνοϊκό επιδημιολογικό πλαίσιο», που απορρέει από την «πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη», όπως εξήγησε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, με το 92,5% των άνω των 12 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Διαβάστε επίσης:

Πού γίνονται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη δωρεάν rapid test

Ηλίας Μόσιαλος: Τι μπορεί να προκαλεί την ηπατίτιδα στα παιδιά