Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Παραλλαγή Όμικρον: 8 στους 10 κάτω των 50 ετών, τι αναμένεται για τα Χριστούγεννα

Παραλλαγή Όμικρον: 8 στους 10 κάτω των 50 ετών, τι αναμένεται για τα Χριστούγεννα

Παραλλαγή Όμικρον

Θέμα χρόνου να επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον στη χώρα μας. Το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί ως τώρα μόλις 5 κρούσματα σε Αττική και Κρήτη, κάθε άλλο παρά καθησυχάζει τους ειδικούς, που βλέπουν την εξέλιξη του κορωνοϊού και αναμένουν τη διασπορά στην κοινότητα, την οποία θεωρούν δεδομένη. Η ανησυχία εντείνεται, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οπότε ταξίδια, επισκέψεις, μετακινήσεις, έξοδοι και κινητικότητα γενικότερα ευνοούν την εξάπλωση της COVID-19.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση στοιχεία από τη Νότια Αφρική για την Όμικρον – όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά – σύμφωνα με τα οποία:

Εμβολιασμοί παιδιών: Διστάζουν οι γονείς

Η κινητικότητα στο πεδίο των εμβολιασμών δεν φαίνεται να βοηθά και τόσο την κατάσταση. Περίπου 420.000 πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Την ίδια ώρα και ενώ έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των μικρών παιδιών, πολλοί γονείς εξακολουθούν να διστάζουν.

Έρευνα, που παρουσίασε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής ΕΚΠΑ, Βάνα Σύψα, είναι ενδεικτική.

Το 66% όσων έχουν παιδιά ηλικίας από 12 έως 14 ετών θα προχωρήσει στον εμβολιασμό τους. Η εκτίμηση είναι ότι οι γονείς μικρότερων παιδιών θα είναι ακόμη πιο επιφυλακτικοί.

Στις ηλικίες 15-17 ετών θετικό στον εμβολιασμό των παιδιών είναι το 70% σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία έγινε το διάστημα από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: