Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Οι τροφές που έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν ή να αποτρέψουν μία ημικρανία

Πώς οι τροφές και συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν ή να αποτρέψουν μία ημικρανία;

Ποιες τροφές μπορούν να λειτουργήσουν ως έναυσμα και ποιες βοηθούν στην αποτροπή μιας κρίσης.

Διπλάσιες ημικρανίες οι γυναίκες

Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από το διπλάσιο από τους άνδρες – έως και 25% έναντι έως και 10%. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις ημικρανίας: άγχος, προβλήματα ύπνου, αϋπνία, χρήση οπτικών μονάδων οθόνης και ψηφιακών συσκευών, ακόμη και ο καιρός.

Κάθε ασθενής με ημικρανία είναι διαφορετικός και ως εκ τούτου, αυτό που μπορεί να προκαλέσει κρίση σε κάποιους, δεν είναι πρόβλημα για άλλους και το αντίστροφο. Ένα από τα κοινά ερεθίσματα είναι η κατανάλωση ορισμένων θρεπτικών συστατικών των τροφίμων που μπορεί να έχουν άμεση επίδραση στον αριθμό και τη σοβαρότητα των κρίσεων ημικρανίας, αναφέρει το womenshealthmag.com. Η διατήρηση μιας διατροφικής ισορροπίας, καθώς και η εξισορρόπηση των ορμονών, η οποία περιλαμβάνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, είναι πολύ σημαντικό εάν πάσχετε από ημικρανία.

Οι τροφές που μπορούν να προκαλέσουν μία ημικρανία

Η τυραμίνη μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους σε άτομα που πάσχουν από ημικρανίες, διευκολύνοντας μια αλυσιδωτή αντίδραση στο σώμα με αποτέλεσμα έναν παλλόμενο πονοκέφαλο.

Οι τροφές που μπορούν να αποτρέψουν μία ημικρανία

Ενώ υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα με ημικρανίες, εάν λειτουργούν ως έναυσμα του πονοκεφάλου, υπάρχουν άλλα που πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο για να βοηθήσουμε στη διαχείριση μιας κρίσης.

Ανανάς και μπρόκολο για τις ημικρανίες

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στη σκιά της παραλλαγής Κένταυρος – Τι θα γίνει με την επικείμενη έξαρση της επιδημίας

Τουλάχιστον 17 εκατ. Ευρωπαίοι αντιμετώπισαν προβλήματα από τη long COVID το 2020 και το 2021