Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ευλογιά των πιθήκων: Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Εμβολιασμός

Αποκλείστηκε ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων, έπειτα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις του ECDC, εισηγήθηκε να εμβολιάζονται όσοι αποτελούν στενές επαφές ατόμου που νοσεί με ευλογιά των πιθήκων.

Στην ομάδα ατόμων υψηλού κινδύνου μετά την έκθεση τους σε μολυσμένο περιλαμβάνονται περιλαμβάνονται και οι υγειονομικοί που θα διαχειριστούν τυχόν περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων.

Επίσης στα άτομα που θα εμβολιαστούν περιλαμβάνονται και οι εργαστηριακοί επαγγελματίες Υγείας, που απασχολούνται σε εργαστήρια ανάλυσης των σχετικών δειγμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει κεντρική προμήθεια των εμβολίων κατά της ευλογιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο αυτό καλύπτει διάφορους τύπους ευλογιάς, είναι εγκεκριμένο τόσο από ευρωπαϊκούς, όσο και από αμερικανικούς οργανισμούς και έχει αποτελεσματικότητα πάνω από 85%.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Καλεί τα κράτη σε συνεργασία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων

Μαγιορκίνης: Δεν προβλέπεται εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για την ευλογιά των πιθήκων