Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημείωνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης

μετοχές

Χρηματιστήρια Ευρώπης

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα εν μέσω νέας έντασης στο μέτωπο της Βόρειας Κορέας, ενώ ράλι κατέγραφε η μετοχή της L’ Oreal εν μέσω εικασιών για πιθανές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Η μετοχή της L’ Oreal σημείωσε άλμα άνω του 4% μετά το θάνατο της δισεκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ, της οποίας η οικογένεια ίδρυσε την εταιρία και συνεχίζει να διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτή.

Σύμφωνα με χρηματιστές, ο θάνατός της μπορεί να τροφοδοτήσει εικασίες ότι η Nestle θα μπορούσε να εξετάσει την πώληση του ποσοστού της στην L’ Oreal, η οποία με τη σειρά της ίσως θελήσει να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Sanofi.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:16 ώρα Ελλάδας. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν νωρίτερα οι εταιρίες εξόρυξης, με απώλειες 1,4%, καθώς η κλιμάκωση της ένταση στην κορεατική χερσόνησο και η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κίνας έπληξαν τις τιμές των μετάλλων.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,1%, παραμένοντας κοντά σε υψηλό διμήνου την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αναμένεται να επικρατήσει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3%.