Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Β. Βαλεντής: Big deal με 13.000 δολάρια την ημέρα

Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers

Η ναυτιλιακή Pyxis Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, εξασφάλισε χρονοναύλωση για ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο που κατασκευάζεται για λογαριασμό της αυτή την περίοδο στη Νότια Κορέα.

Ειδικότερα, η Pyxis παραχώρησε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου τύπου MR Pyxis Lamda (χωρητικότητας 53.000-dwt και κατασκευής 2017) στη ναυτιλιακή M.T. Maritime Management (MTMM) – με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες – με ναυλοσύμφωνο διάρκειας 12 μηνών.

Η MTMM θα ναυλώσει το πλοίο για 13.000 δολάρια ημερησίως, με το ναυλοσύμφωνο να ξεκινάει με το που ολοκληρωθεί η κατασκευή του δεξαμενόπλοιου στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία SPP Shipbuilding, η οποία αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με την ναυλομεσιτική εταιρεία Clarksons Platou Securities, οι ναύλοι των 13.000 δολαρίων/ημέρα για δεξαμενόπλοια τύπου MR δεν είναι πολύ μακριά από τους αντίστοιχους ύψους 15.000 δολαρίων/ημέρα που ίσχυαν στην spot αγορά για ταξίδια Ατλαντικού – συγκεκριμένα στο Ατλαντικό Τρίγωνο – το 2016.

Σημειώνεται ότι το Pyxis Lamda είναι το ένα από τα τρία δεξαμενόπλοια μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου που κατέχει προσωπικά ο ίδιος ο κ. Βαλεντής μέσω της ναυτιλιακής του.

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι ο εφοπλιστής είναι ο επικεφαλής και της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακής Pyxis Tankers, η οποία δραστηριοποιείται στις μεταφορές υγρού χύδην φορτίου με έναν στόλο 6 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου και χημικών προϊόντων μέσης ηλικίας 5,7 ετών και συνολικής χωρητικότητας 216.635-dwt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αγγελικούσης: Κυρίαρχος των θαλασσών το 2016

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν πλήρωσε η Άννα Ζολώτα και άδειασε το NewLead Victoria: Το εγκατέλειψαν και τα τελευταία μέλη του πληρώματος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Blue Star Delos έκανε το “ποδαρικό” για το 2017 στο λιμάνι του Πειραιά