Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κίνηση-ματ από τον Fredriksen: Η Deep Sea εξαγόρασε το 100% της κοινοπραξίας DESS BTG

John Fredriksen

John Fredriksen, εφοπλιστής Ship Finance International

Η ναυτιλιακή Deep Sea Supply, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen – ο οποίος είναι και πολίτης της Κύπρου – ανακοίνωσε αφενός ότι σκοπεύει να κάνει εκτενείς τροποποιήσεις στις δανειακές της συμβάσεις και αφετέρου ότι εξαγόρασε μερίδιο της τάξεως του 50% της εταιρείας DPC Serviços de Óleo e Gás (“DPC”) στη βραζιλιάνικη κοινοπραξία DESS BTG. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, η Deep Sea θα διαθέτει το 100% της κοινοπραξίας.

Το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης έχει σκοπό να διατηρήσει την ρευστότητα της εταιρείας στα τρέχοντα επίπεδα και να εξασφαλίσει την ισχυρή θέση της Deep Sea στη διεθνή αγορά σε μια περίοδο που επικρατούν δυσμενείς συνθήκες. Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του μεριδίου της DPC στην κοινοπραξία DESS BTG, η εταιρεία του κ. Fredriksen θα προχωρήσει στην έκδοση 30,13 εκ. νέων κοινών μετοχών στη DPC, καθώς και 10 εκ. warrants ενώ θα καταβάλλει και 2 εκ. δολάρια σε μετρητά. Μετά την έκδοση των νέων μετοχών, η εταιρεία θα διαθέτει συνολικά 291.330.216 κοινές μετοχές.

Τα warrants θα μπορούν να αντικατασταθούν με μετοχές της εταιρείας εντός χρονικού διαστήματος διάρκειας 36 μηνών στην τιμή των 1,24 νορβηγικών κορωνών το καθένα, τη στιγμή που διαπραγματεύονταν στις 1,25 κορώνες την Παρασκευή.

Η ναυτιλιακή δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει αρκετά ευνοϊκούς όρους. Από τους κυριότερους, είναι η περίοδος 22 μηνών κατά την οποία η εταιρεία θα αποπληρώνει προκαθορισμένες δόσεις του χρέους της, μικρότερες από αυτές που πληρώνει κανονικά. “Αυτή αποτελεί μια ελκυστική ευκαιρία ανάπτυξης για την εταιρεία σε ένα ιστορικό χαμηλό του κύκλου εργασιών της”, δήλωσε πηγή από τη Deep Sea.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, η ναυτιλιακή είχε αποκαλύψει ότι η κοινοπραξία DESS BTG “αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα”, μετά από μια σειρά ναυλοσυμφώνων που ολοκληρώθηκαν και στη συνέχεια δεν ανανεώθηκαν. Στο μεταξύ, στην αναφορά του τέταρτου τριμήνου του 2015 που εξέδωσε, η Deep Sea είχε ανακοινώσει ότι η κοινοπραξία DESS BTG διέθετε ρευστότητα ύψους 25,7 εκ. δολαρίων και κρίθηκε επιτακτικό να προχωρήσει σε τροποποιήσεις των μελλοντικών οικονομικών της υποχρεώσεων.

Το πλοίο Sea Cheetah τύπου OSV της Deep Sea

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 31 Μαΐου του 2016 η Deep Sea έχει συμφωνήσει να μην πραγματοποιεί πληρωμές προγραμματισμένων δόσεων για καμία από τις δανειακές της συμβάσεις. Αυτή η συμφωνία θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018 και συμπεριλαμβάνει και το χρέος της κοινοπραξίας. Συνολικά έχει αναβάλλει την αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων ύψους 68 εκ. δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/skliro-pechnidi-tis-diana-shipping-tis-trapezes-giati-archizi-pali-na-agorazi-plia/63171

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/xafniko-rali-stis-metoches-ton-eterion-ton-georgiopoulou-ke-fragkou-olo-paraskinio/63156