Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Financial Times

Η Pimco «αδειάζει» τα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα

Αποστάσεις από τα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα παίρνει η Pimco, φοβούμενη την πιθανότητα ραγδαίας υποχώρησης των τιμών στην περίπτωση που η οικονομία πάρει την… κάτω βόλτα.

Μιλώντας στους Financial Times, ο διευθυντής επενδύσεων του κολοσσού της αγοράς ομολόγων, Dan Ivascyn, προειδοποίησε ότι οι επενδυτές δεν αποζημιώνονται στον βαθμό που θα έπρεπε από την αμερικανική αγορά εταιρικών ομολόγων, αφενός γιατί η ποιότητα των ομολόγων υποβαθμίζεται συνεχώς και αφετέρου διότι δεν υπάρχουν δικλείδες προστασίας για τους ομολογιούχους.

«Ο τομέας των ομολόγων συμπεριφέρεται καλά, αλλά αν ο κόσμος αρχίσει να φοβάται πραγματικά το ενδεχόμενο ύφεσης, μπορεί να τα δούμε πολύ γρήγορα να υποαποδίδουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι και ο πλέον ευάλωτος στους κινδύνους.

Ο δείκτης εταιρικών ομολόγων Bloomberg Barclays US Corporate index έχει απόδοση 13% μέχρι στιγμής φέτος, ανακάμπτοντας από απώλειες 2,5% το 2018. Σύμφωνα με τον κ. Ivascyn, όμως, αυτή η υπεραπόδοση μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο διάστημα, αλλά ο ίδιος είναι έτοιμος να θυσιάσει λίγη απόδοση ή κέρδος από την τιμή βραχυπρόθεσμα για να προστατεύσει τους πελάτες του από ενδεχόμενη υποχώρηση των τιμών.

Σημειώνεται πως η Pacific Investment Management Co, γνωστή ως Pimco, είναι από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ομολόγων παγκοσμίως, επιβλέποντας assets αξίας άνω των 1,8 τρισ. δολαρίων.