Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Βάλτε τα λαδερά στη ζωή σας: Εύκολη συνταγή για αρακά με αγκινάρες

Υγιεινό, εύκολο και οικονομικό. Ο αρακάς με αγκινάρες είναι ένα παραδοσιακό, νηστίσιμο, λαδερό γεύμα που θα δώσει νοστιμιά στο τραπέζι σας. Ένα-ένα τα βήματα από τον Γιώργο Τσούλη.

Υλικά

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το σέλερι και τις πατάτες  μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Μόλις καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε τις αγκινάρες, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με κρασί.
  3. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον αρακά, τις ντομάτες ,το νερό, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 με 25 λεπτά περίπου.
  4. Τα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα ,προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά, και σερβίρουμε.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο σπέσιαλ συνταγή για μακαρονόπιτα – Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο και τραχανά για το Σαββατοκύριακο!