Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!

Πρόκειται για ένα φαγητό που όλοι αγαπάνε, μιας και οι γαρίδες με ρύζι μας προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και, άλλωστε, δεν είναι ένα πιάτο που το τρώμε και κάθε μέρα. Πώς θα καταφέρουμε, όμως, να πετύχουμε τις γαρίδες μας και να τις κάνουμε όσο πιο γευστικές γίνεται; Επίσης, ποιο είναι το κατάλληλο ρύζι για το φαγητό αυτό και τι χρειάζεται ακριβώς για να δέσει αρμονικά και υπέροχα; Δείτε παρακάτω!

Τι χρειαζόμαστε για τις γαρίδες με το ρύζι

Πώς το ετοιμάζουμε 

  1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ρύζι σε νερό αλατισμένο, που βράζει. Υπολογίστε ένα φλιτζάνι ρύζι, χρειάζεται 2,5 φλιτζάνια νερού. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και χρειάζεται περίπου 5-7 λεπτά για να ετοιμαστεί.
  2. Τώρα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ιδρώνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (δηλαδή δεν τα τσιγαρίζουμε) και ρίχνουμε τις γαρίδες, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και το κόλιαντρο και τα σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε πάνω στο λευκό ρύζι μπασμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκπληκτική συνταγή: Εύκολη πίτσα κοτόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο πρωτότυπο ορεκτικό τυριού για να συνοδεύσετε το κρασί σας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια απίστευτη συνταγή: Πατάτες κομμένες σε ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό!