Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Απίθανα μελομακάρονα με σοκολάτα

μελομακάρονα σοκολατα

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Τα μελομακάρονα, τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα των Χριστουγέννων, γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά αν τα βουτήξετε στη σοκολάτα.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για το σιρόπι

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε το νερό, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και το μέλι σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε τη ζάχαρη και, μόλις το σιρόπι πάρει βράση, το αφήνετε για 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά. Έπειτα το κατεβάζετε, το ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού. Το αφήνετε να κρυώσει.

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το χυμό του πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα σοκολάτας, την καρυδόψιχα και τα ανακατεύετε. Σε ξεχωριστό σκεύος αναμιγνύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των υγρών, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξετε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε. Τα τοποθετείτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο μέχρι να δημιουργήσουν μια κρούστα στο ψήσιμο (αν τα θέλετε πιο τραγανά, τα αφήνετε μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα).

Αφού ψηθούν, τα βγάζετε από το φούρνο και, όσο ακόμη είναι καυτά, τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει, για περίπου μισό λεπτό. Τα βγάζετε από το σιρόπι και τα αφήνετε σε μια σχάρα να στραγγίξουν, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο καρύδι.

Αν θέλετε να βουτήξετε τα μελομακάρονα στη σοκολάτα, αφήνετε πρώτα να στραγγίξουν καλά. Έπειτα, λιώνετε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρή. Τέλος, με ένα πιρούνι βουτάτε τα μελομακάρονα στη χλιαρή κουβερτούρα, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε σε μια λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης ΠατεράκηςFood Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μια συνταγή του pastry chef, Δημήτρη Χρονόπουλου

Πηγή: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Goody’s: Με αέρα ανανέωσης στην καρδιά της Αθήνας – Το mononews στο σπίτι των burgers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προλαβαίνετε! Επτά συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε πριν την αλλαγή του χρόνου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια