Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Μια καλή μέρα για… γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Ώρα για μια νόστιμη και μυρωδάτη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι από τα χέρια του Γιώργου Τσούλη. Ακολουθήστε βήμα-βήμα όλη η διαδικασία και θα έχετε ένα τέλειο πιάτο στο τραπέζι σας.

Υλικά

Υλικά για το ζωμό γαρίδας

Προετοιμασία και Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση για το ζωμό γαρίδας: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κελύφη από τις γαρίδες. Πρέπει να πάρουν καλό χρώμα και να γίνουν σκούρες.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα ρίχνουμε τα λαχανικά, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30′. Μόλις πάρει γεύση γαρίδας το ζουμί το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  4. Εκτέλεση για τη μακαρονάδα: Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε και τους δίνουμε καλό χρώμα και από τις δυο πλευρές στο τηγάνι.
  5. Μόλις ετοιμαστούν τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τις κρατάμε ζεστές.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε το βασιλικό, το ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό από τις γαρίδες.
  8. Σιγοβράζουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λιγκουνί και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  9. Μόλις βράσουν και η σάλτσα μας έχει δέσει, ρίχνουμε τις γαρίδες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά πασπαλίζουμε με μαϊντανό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τέλεια συνταγή για νόστιμη σιφνέικη ρεβιθάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απερίγραπτη λιχουδιά: Γεμιστό ψωμί με λουκάνικα και αβγό