Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Εύκολη συνταγή για γιορτινό τραπέζι: Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και κρασί

Αγαπημένη συνταγή, εύκολη και γρήγορη, που δίνει έναν γιορτινό τόνο στο τραπέζι. Γεύσεις και αρώματα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας που θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Η συνταγή θέλει 10 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά μαγείρεμα. Βγάζει πέντε μερίδες.

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2-3΄ έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20΄ περίπου.

Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγή για παραδοσιακά, γιορτινά μπισκότα (gingerbread)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή: Ψητά πατατάκια με δεντρολίβανο