Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

CINEMA plus: Ένα σημαντικό τριήμερο φεστιβάλ ταινιών με ελεύθερη είσοδο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου), ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου με τίτλο «CINEMA plus | Το HIV/AIDS στον Κινηματογράφο» με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ ταινιών «CINEMA plus | Το HIV/AIDS στον Κινηματογράφο» θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101) στην Αθήνα και την 1η Δεκεμβρίου στο ΙΕΚ Ακμή (Τσιμισκή 14) στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές του φεστιβάλ και οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι ταινίες του φεστιβάλ, πολλές από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προέρχονται από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, με συμμετοχές και βραβεία σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ όπως αυτά του Βερολίνου, του Τορόντο και του Λοκάρνο, καθώς και υποψηφιότητες για βραβεία Oscar και Emmy.

Από τον αγώνα τον οροθετικών ατόμων για επιβίωση στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, στη νέα σημερινή πραγματικότητα που o HIV είναι πλέον μία χρόνια νόσος, οι ανθρώπινες ιστορίες των ταινιών και των ντοκιμαντέρ του «CINEMA+» έρχονται να γκρεμίσουν στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος, αξιοποιώντας τη μοναδική μαγεία της έβδομης τέχνης, με προβολές και συζητήσεις σχετικές με τα ερεθίσματα που θα προκύπτουν από τις ταινίες.

Πληροφορίες

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Αθήνα | Κινηματογράφος Τριανόν
(Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Μετρό: Βικτώρια)

Θεσσαλονίκη | ΙΕΚ Ακμή
(Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι 8 νέες ταινίες της εβδομάδας – Στους κινηματογράφους από 23 Νοεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  CINE-παφές: Τέσσερις δωρεάν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σας αρέσει ο χορός; Μην χάσετε το πάρτυ του ΚΠΙΣΝ αυτή την Κυριακή!