Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο εύκολα, αφράτα και πετυχημένα τσουρέκια-Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής για τα τσουρέκια
για την μαγιά

  • 200γρ. μαγιά (3 πακετάκια)
  • 1½ ποτήρι χλιαρό νερό
  • ½ αλεύρι

για τη ζύμη

  • 3½ κιλά αλεύρι
  • 3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 φακελάκια κακουλέ σκόνη
  • 2 φακελάκια μαχλέπι σκόνη
  • 600γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 10 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγού για επάλειψη

Διαδικασία συνταγής

  • Ο χώρος στον οποίο θα φτιάξουμε τα τσουρέκια πρέπει να έχει πολύ ζέστη (περίπου 30οC).
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει πολτός.
  • Σκεπάζουμε τον πολτό (παραδοσιακά με πετσέτα κι από πάνω κουβέρτα) και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για μισή ώρα να φουσκώσει.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν, το μαχλέπι και το κακουλέ.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Έπειτα προσθέτουμε την μαγιά και ζυμώνουμε καλά.
  • Τέλος προσθέτουμε τμηματικά το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό και ζυμώνουμε να το απορροφήσει όλο.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα σε ζεστό χώρο (περίπου 30οC) μέχρι να φουσκώσει.
  • Αφού φουσκώσει πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξούδες. Βάζουμε σε ταψιά λαδόκολλα και βάζουμε τις πλεξούδες μέσα.
  • Τα αφήνουμε, σε ζεστό χώρο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος μας στους 180οC.
  • Αλείφουμε τα τσουρέκια με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.

Πηγή: cooklos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα μυστικά της Αργυρώς για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε το πιο λαχταριστό γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο νόστιμο και αφράτο πασχαλινό τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη (video)