Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wirecard: Κατέθεσε αίτημα πτώχευσης μετά το σκάνδαλο των €2 δισ.

Markus Braun, τέως CEO της Wirecard

Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας διεκπεραίωσης πληρωμών Wirecard.

Η γερμανική εταιρεία τόνισε ότι το αίτημα υποβλήθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, εξαιτίας της επικείμενης αφερεγγυότητας και υπερβολικών χρεών της εταιρείας.

Μάλιστα, τόνισε πως εξετάζει το εάν θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για τις θυγατρικές της.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή εκ μέρους της εταιρείας έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρώην επικεφαλής της Wirecard, Markus Braun, συνελήφθη για ένα λογιστικό σκάνδαλο, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε «τρύπα» 2 δισ. ευρώ στα βιβλία της.

Ο πρώην CEO της εταιρείας συνελήφθη, καθώς θεωρείται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της εξαφάνισης των 2 δισ., με τις Αρχές του Μονάχου να τον υποπτεύονται για την παραποίηση των στοιχείων των λογαριασμών της Wirecard και του εισοδήματός του.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της Wirecard αφέθηκε τελικά ελεύθερος με εγγύηση, ύψους 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του στο Reuters χθες, Τετάρτη. Παράλληλα, υποχρεούται να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.