Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βιοκαρπέτ: Ενισχυμένες πωλήσεις και EBITDA για το 2018

Γιάννης Καντώνιας, Πρόεδρος Βιοκαρπέτ

Γιάννης Καντώνιας, Πρόεδρος Βιοκαρπέτ

Οι αυξημένες καθαρές πωλήσεις, αλλά και τα ενισχυμένα  ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την απόδοση της Βιοκαρπέτ την περασμένη χρονιά, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 13,58%, διαμορφωμένες τελικά στα €119,41 εκατ., ενώ τα ενοποιημένα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 26,77%, φτάνοντας τα €7,34 εκατ.

Σημαντική ήταν και η αλλαγή που παρατηρήθηκε στην κατηγορία των ενοποιημένων κερδών μετά από φόρους, τα οποία έφτασαν τα €0,19 εκατ., σε αντίθεση με τη ζημία ύψους έναντι €0,91 εκατ. που παρουσίασαν στην αντίστοιχη χρήση του 2017.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής στοιχεία, σχετικά με τα αποτελέσματα της διαχειριστικής χρήσης 2018:

«Τα αποτελέσματα προκύπτουν από την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της 31/12/2018, που έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.)

Α. ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ
Β. Μητρική Εταιρία «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε.»

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ πλέον εισέρχεται σε μια νέα πορεία ανάπτυξης, ήδη το 2018 καταγράφει θετικά οικονομικά αποτελέσματα, ήτοι κέρδη 0,20 εκ. €, έναντι ζημιών το 2017 (1.06) εκ €.

Το Δ.Σ του ΟΜΙΛΟΥ υλοποιεί με σταθερά βήματα τον στρατηγικό σχεδιασμό για επέκταση, εκσυγχρονισμό και βελτίωση της παραγωγικής δυναμικότητας, με μια σειρά από επενδύσεις μέσω της θυγατρικής της, ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε και της μητρικής εταιρίας, ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε.

Στο τέλος του 2018 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση μιας νέας υπερσύγχρονης γραμμής διέλασης και συσκευασίας προϊόντων αλουμινίου στο Κουλούρι Λάρισας για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και χαμηλού κόστους παραγωγής, με σημαντική αύξηση νέων θέσεων εργασίας στην μητρική ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στην Μητρική εταιρία ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε, η Διοίκηση υλοποίησε, τον Απρίλιο του 2019, έναν φωτοβολταϊκό σταθμό 4 MW στο 6ο ΧΛΜ ΕΟ Λάρισας – Θεσ/κης. Η νέα επένδυση θα βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019.

Το Δ.Σ προτείνει να μην δοθεί μέρισμα για την διαχειριστική χρήση 2018 λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Σας γνωρίζουμε ότι τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες της χρήσης δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 24/4/2019».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βιοκαρπέτ: Αυξημένες οι πωλήσεις το α’ εξάμηνο-Ελπίζει σε κερδοφορία το 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιοκαρπέτ: Μειώθηκαν στα 1,06 εκατ. ευρώ οι ζημιές του 2017

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βιοκαρπέτ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις και μειώθηκαν οι ζημιές στο εξάμηνο