Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

Tο Mononews, σε αποκλειστική συνεργασία με τη VesselsValue, τη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα δεδομένων που προσδιορίζει τις δίκαιες αποτιμήσεις των πλοίων, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης στη ναυτιλιακή αγορά, σε συνδυασμό με τις πιο σημαντικές αγοραπωλησίες πλοίων.

Tankers

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οι αξίες των δεξαμενόπλοιων τύπου aframax και LR1 σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Η πιο σημαντική κίνηση που καταγράφηκε στον κλάδο ήταν η πώληση του tanker τύπου aframax Vega Voyager (χωρητικότητας 104.900-dwt και κατασκευής τον Νοέμβριο του 2003, στα ναυπηγεία Samsung) στη ναυτιλιακή Dynacom Tankers για το ποσό των 10,8 εκατ. δολαρίων, έναντι 10,91 εκατ. δολ. που προσδιόριζε την αξία του η VesselsValue.

Bulkers

Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στον κλάδο των φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, ενώ μετά την ολοκλήρωση αρκετών αγοραπωλησιών, σημειώθηκε μικρή ενίσχυση των αξιών σε σύγχρονο τονάζ πλοίων τύπου panamax. Οι σημαντικότερες αγοραπωλησίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

Containers

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δραστήρια για τον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ οδήγησε τις αξίες των πλοίων τύπου handy και feedermax να ενισχυθούν σε κάποιο βαθμό. Οι πιο σημαντικές κινήσεις που έλαβαν χώρα ήταν οι εξής:

Πώς κινήθηκαν οι δείκτες της VV

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οι δείκτες της VesselsValue κινήθηκαν ως εξής:

Tι είναι οι δείκτες της VV

Η VesselsValue διαθέτει μία πλούσια βάση δεδομένων και προσδιορίζει την τιμή αγοράς κάθε πλοίου, υπολογίζοντας την αξία του με βάση τη χωρητικότητά του για κάθε έτος κατασκευής του.

Στη συνέχεια, προκύπτει ο μέσος όρος από τα στοιχεία αυτά και διαμορφώνεται ο δείκτης του κάθε κλάδου. Ο σκοπός των δεικτών της VV είναι να αποτυπώσουν τη γενική εικόνα των αγοραπωλησιών πλοίων στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Ποιο πλοίο της Diana Shipping ναυλώθηκε για 12-15 μήνες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Μαρτίνος: Νέο super deal για τον «ασταμάτητο» εφοπλιστή