Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θα μοιράσει μέρισμα η Alpha Bank για το 2016;

Δημήτρης Μαντζούνης. Alpha Bank

Βασίλης Ράπανος , Πρόεδρος Alpha Bank. Δημήτρης Μαντζούνης . CEO Alpha Bank.

Ελεύθερη να μοιράσει μέρισμα εφόσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν για την χρήση του 2016 είναι πλέον η Alpha Bank. Όπως αναφέρεται στο annual report του 2015 , η Alpha σημειώνει ότι στο αναθεωρημένο Σχέδιο Αναδιαρθρώσεως «δεν υφίσταται πλέον περιορισμός ως προς την καταβολή μερισμάτων επί τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως».

Κανένας περιορισμός δεν υφίσταται πλέον και ως προς την επαναγορά ή την άσκηση δικαιώματος πρόωρης εξοφλήσεως τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως.

Η ισχύς της απόφασης είναι άμεση, ισχύει δηλαδή από την τρέχουσα χρήση, στην περίπτωση που η Alpha Bank βγάλει επαναλαμβανόμενα κέρδη και ο επόπτης δεν έχει ενστάσεις ως προς πιθανή πρόθεση διανομής μερίσματος.

Η Alpha Bank, έχοντας αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Πυλώνα Ι του νόμου Αλογοσκούφη, δεν έχει λάβει πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση μετά το 2013, καθώς τόσο η αύξηση κεφαλαίου του 2014 όσο και η πρόσφατη καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από ιδιώτες.