Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τα κέρδη των εταιριών στέλνουν υψηλότερα τις ευρωαγορές

αεροστατο

Ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τη στήριξη του ράλι στις μετοχές του κλάδου των βασικών υλικών, καθώς και των κερδών σε εταιρείες όπως η Wire Card και η Bouygues. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,6%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,17%, ο CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται στο +0,15%, ενώ οριακές απώλειες σημειώνει ο γερμανικός DAX, στο -0,01%.

Οι traders συνεχίζουν να παρακολουθεί στενά τις οικονομικές πολιτικές του Trump για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για τα επιτόκια. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να αυξήσει της δαπάνες των υποδομών και να μειώσει τους φόρους για την τόνωση της οικονομίας. Η αυξημένη δημοσιονομική τόνωση θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην πολιτική των επιτοκίων της Fed.

Ο δείκτης των βασικών υλικών σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ευρώπη, ανακάμπτοντας σχεδόν 2% μετά από το sell-off στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ οι μετοχές του κλάδου του πετρελαίου επεκτείνουν του ράλι τους, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1% καθώς η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται εκ νέου, λόγω της ενίσχυσης των προσδοκιών για συμφωνία μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ευρώπη σημειώνει η γερμανική Wirecard με άνοδο 3,3% μετά την δημοσίευση του guidance για το 2017, ενώ η γαλλική Bouyguesενισχύεται επίσης 3,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι διατηρεί αμετάβλητες τις προοπτικές της λόγω της αύξησης του λειτουργικού της κέρδους στο γ’ τρίμηνο, που είναι μεγαλύτερη από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Η πτώση της τάξης του 5,2% της μετοχής της Bayer, ωστόσο, βαραίνει τον δείκτη DAX της Γερμανίας, καθώς η φαρμακευτική εταιρείας ανακοίνωσε placement 4 δισ. ευρώ, σε μετατρέψιμα ομόλογα.

Η μετοχή της Anglo American ενισχύονται 0,8% με τα την αναβάθμιση της τιμής στόχου στην οποία προχώρησαν τόσο η Goldman Sachs όσο και η Deutsche Bank.