Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street, στο κόκκινο και η Ευρώπη

Wall Street

Αρνητική ήταν για δεύτερη ημέρα η πορεία της Wall Street, με τους τρεις κύριους δείκτες να κλείνουν με πτώση, την ώρα που τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο ανησυχούν τους επενδυτές.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,14% στις 20.924,76 μονάδες. Πτώση 0,29% σημείωσε ο S&P 500, ενώ απώλειες 0.26% είχε ο Nasdaq.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν στην πλειονότητα τους και  οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με εξαίρεση το δείκτη DAX στη Φραγκφούρτη που τερμάτισε με οριακή άνοδο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,27%. Στο Λονδίνο ο FTSE έχασε ποσοστό 0,15%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,35%, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03%, ο ισπανικός IBEX 35 “διολίσθησε” επίσης οριακά κατά 0,02% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχώρησε κατά 0,10%.

Οι επενδυτές εστιάζουν  πλέον το ενδιαφέρον στις επόμενες κινήσεις της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων, ενώ πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγω για αύξηση τους εντός του τρέχοντος μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόφαση Energa-Hellas Power: Επιστρέφουν σε Δημόσιο-Δήμους 88 εκατομμύρια, «κλεμμένα» από χαράτσια και τέλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαφνικός πόλεμος στο λιανεμπόριο: Καρυπίδης vs Σπυρόπουλου – Τι απαντά ο Απ. Σπυρόπουλος στο mononews