Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Sony και Honda εισέρχονται στην αγορά premium ηλεκτρικών οχημάτων

Ο Chief Operating Officer της Sony Honda Mobility Izumi Kawanishi, αριστερά, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Yasuhide Mizuno

Ο Chief Operating Officer της Sony Honda Mobility Izumi Kawanishi, αριστερά, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Yasuhide Mizuno

Η Sony και η Honda Motor θα στοχεύσουν στην αγορά premium ηλεκτρικών οχημάτων μέσω της κοινής τους επιχείρησης το 2025, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν έδαφος σε ένα τομέα όπου δραστηριοποιούνται άλλες εταιρείες, όπως η Tesla.

Η Sony Honda Mobility Inc. θα παράγει τα EV της στις εγκαταστάσεις της Honda στη Βόρεια Αμερική και οι πωλήσεις θα πραγματοποιούνται κυρίως διαδικτυακά, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Yasuhide Mizuno σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. Η εταιρεία θα παραδώσει αρχικά αυτοκίνητα σε πελάτες στη Βόρεια Αμερική το 2026, ενώ η παράδοση στην Ιαπωνία θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2026, εξήγησε. Ο επόμενος στόχος θα είναι οι πωλήσεις στην Ευρώπη.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους φέτος, επιδιώκοντας να ανταγωνιστούν εταιρείας όπως η Tesla και η Volkswagen, καθώς και πρωτοποριακές επιχειρήσεις όπως η κινεζική Xiaomi Corp. και η Foxconn Technology Group της Ταϊβάν.

Η Sony αναμένει ότι η συνεργασία θα της δώσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία δεκαετιών της Honda στην κατασκευή, τις πωλήσεις και το σέρβις αυτοκινήτων, ενώ η Honda επιδιώκει να αξιοποιήσει τις γνώσεις του συνεργάτη της στην ψυχαγωγία, τη δικτύωση και τους αισθητήρες για αυτόνομα οχήματα.

Στην προσπάθεια της Sony θα συνδράμει ο Masayasu Ito, ένας αρχιτέκτονας hardware που επέβλεψε την ανάπτυξη της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που μπορεί να κερδίζει στο εξωτερικό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi. «Το λογισμικό θα είναι η δύναμή μας, σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας EV».

Διαβάστε ακόμη:

Honda: 10 ηλεκτρικά μοντέλα μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025- Στόχος η ανθρακική ουδετερότητα